e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Θεοφάνια 2024 στο Matilda Bay στην Πέρθη Αυστραλίας

Ο ετήσιος εορτασμός των Αγίων Θεοφανίων στην Πέρθη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, στο Matilda Bay στο προάστιο Crawley της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας.

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πολλές οικογένειες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 12.30 μ.μ. με τον επίσημο Αγιασμό των υδάτων, προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Πέρθης.

Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Υποπρόξενος Ναυτιλιακών Υποθέσεων, κ. Αντώνιος Μανούσος, ως εκπρόσωπος της Προξένου της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό.

Προ της ενάρξεως της τελετής, ο π. Ελευθέριος Γεροβασίλης ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου για τα Θεοφάνια.

Ο νεαρός που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από τα νερά του ποταμού Swan ήταν ο Γιώργος Στεφανάτος, ο οποίος έλαβε έναν όμορφο χρυσό σταυρό με αλυσίδα, προσφορά της οικογενείας οικογένειας Γκόγκου, εις μνήμην των αγαπημένων τους γονέων Χρήστου και Αναστασίας Γκόγκου.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε, το τοπικό «Anastasis Live Group» ψυχαγώγησε το κοινό με ζωντανή ελληνική μουσική.

Επίσης, διατίθεντο προς πώληση σουβλάκια, λουκάνικα, καφές φραπέ, καρπούζι, παγωτό, ελληνικά γλυκά και άλλα εδέσματα.

Ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους την πατρική αγάπη και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στους εθελοντές και τους χορηγούς του εορτασμού των Θεοφανείων 2024 στην Πέρθη, συμπεριλαμβανομένων των: Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Ενορία Αγίου Νεκταρίου, Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οικογένεια Γκόγκου, Ποντιακή Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας «Άγιος Γεώργιος», Κυπριακή Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας, Οργανισμός «Βασιλειάδα», New West Foods, Kailis Bros Leederville, Aaron Papandroulakis, Spartalis Family, Bill Ntoumenopoulos & Family, George Karageorge & Family, Stan Palassis & Family, Access Projects & Construction, Dr Zaki Dorkham & Family, Dr John Stamatis & Family, Dr Paul Boyatzis & Family, Michael Litis & Family, Peter’s Packaging, Quality Pick Produce.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: