e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Μαδρίτη: Συλλείτουργο Μητροπολίτου Ισπανίας και Επισκόπου Κομάνων

Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 14.1.2024, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο, συλλειτούργησε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στη Μαδρίτη. 

Έλαβαν επίσης μέρος στην Ευχαριστιακή Σύναξη ο πρεσβύτερος Απόστολος Τσάντος από τη Μητρόπολη Δημητριάδος (Ελλάδα) και Πρωτοπρεσβύτερος Ιγκόρ Κμέτικ. Αυτή η σημαντική στιγμή συγκέντρωσε εκπροσώπους από διαφορετικές κοινότητες – Έλληνες, Ισπανούς, Ουκρανούς και Βούλγαρους.

Ο Επίσκοπος Κομάνων παρουσίασε και παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ισπανίας αντίτυπα της λεγομένης "Απράκου", για λειτουργική χρήση εκ μέρους των ουκρανικών ενοριών της Μητροπόλεως, ευχόμενος συνάμα στον Σεβ. κ. Βησσαρίωνα για την τρίτη επέτειό του ως Επισκόπου και Ποιμενάρχου Ισπανίας τε και Πορτογαλίας.

Φωτογραφία: Svetlana Kmetik, πρωτ. Igor Kmetik
















Δεν υπάρχουν σχόλια: