e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Εορτή Περιτομής Κυρίου και Μ. Βασιλείου στο βατοπαιδινό Μετόχι ΚΠόλεως

Με λαμπρότητα και σεμνοπρέπεια εορτάστηκε στη ρωσόφωνη ενορία του Αγίου Ανδρέου (Βατοπαιδινό Μετόχι) της Πόλεως η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, λειτούργησε ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Γρηγόριος, μαζί με τους ιερείς του ναού, Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο και Αρχιμ. Βίκτωρα Κοπουτσού, ενώ διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος.

Εκκλησιάστηκαν ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Παντελεήμων Βίγκας, οι αδελφές από την μόνη Τίμιου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών και αρκετοί πιστοί. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του ναού καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον νέο Μέγα Πρωτοσύγκελλο και του ευχήθηκε καλή διακονία για το καλό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Στην σύντομη αντιφώνησή του, ο π. Γρηγόριος ευχαρίστησε για την εγκάρδια πρόσκληση, βεβαίωσε για την προς όλο ανεξαιρέτως το ποίμνιο της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως εγνωσμένη αγάπη και στοργή του Αρχιποίμενος αυτής και μετέφερε τις Πατριαρχικές ευλογίες, ευχόμενος για την νέα χρονιά που ανέτειλε!

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιττας στην τράπεζα. Εκεί πήρε τον λόγο ο Άρχων κ. Βίγκας αναφερόμενος στην θερμή οικογενειακή στιγμή που έζησε τόσο στον ναό, όσο και στο εόρτιο γεύμα, και προέτρεψε να αγωνίζονται οι πιστοί για την διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης.










Δεν υπάρχουν σχόλια: