e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Όταν έρχεται στην Ίμβρο μας γίνεται ένα μικρό παιδί


Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος δημοσιεύει την ανωτέρω εκφραστική φωτογραφία τού εν Ίμβρω ευρισκομένου Οικουμενικού Πατριάρχου, με το ακόλουθο σχόλιο:
        "Δεν υπάρχει πιο γλυκός ανθρωπος στον κόσμο... Ο Παππούς, όταν έρχεται στην Ίμβρο μας, γίνεται ένα μικρό παιδί."
 

Μητροπολίτης Καμερούν: Τι γυρεύει η ρωσική αρκούδα στην Αφρική; [video]

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος μιλά στην Σοφία Χατζή στα πλαίσια της εκπομπής "Διασταυρούμενοι" του Αντιφώνου για την ιδιοτελή και αθεολόγητη παρέμβαση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική. Η απoνενοημένη κίνηση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ευχές Οικουμενικού Πατριάρχου στον Μητροπολίτη Φωκίδος για τα 51 χρόνια ιερωσύνης [video]

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε εγκάρδιες ευχές στον Σεβ. Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο επί τη συμπληρώσει εφέτος 15 χρόνια αρχιερωσύνης, 10 χρόνια ως Ποιμενάρχης της Επαρχίας Φωκίδος και 51 χρόνια ιερωσύνης.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου ήταν αυτό με το οποίο ξεκίνησε η εορταστική εκδήλωση για το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας το Σάββατο 25 Μαΐου 2024.

Οι εγκάρδιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου:

Ανοιξιάτικα ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ερασμία γενέτειρά του Ίμβρο


Κάθε τέτοια εποχή, στην εποχή της Ανάστασης και της Άνοιξης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επιστρέφει στο γενέθλιο νησί του, την ερασμία Ίμβρο, απ' όπου θα λάβει γύρη δυνάμεων για τη συνέχεια του πολυαπαιτητικού πρωθιεραρχικού έργου του. 
        Τούτο συνέβη σήμερα και πάλι, 28η Μαΐου 2024. Τον μεγάλο συμπατριώτη τους υποδέχθηκαν Κλήρος και Λαός στο λιμάνι της Ίμβρου, με επικεφαλής τον οικείο άξιο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο και τον πολιό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Μοσχονησίων κ. Κύριλλο. 

Πάσχα 1978: Το Μήνυμα του Μητροπολίτου Ζακύνθου Παντελεήμονος (+)

[Ο μακαριστός Μητροπολίτης από Ζακύνθου Αττικής Παντελεήμων ο Μπεζενίτης (1938-2.7.2014), ανέλαβε την διαποίμανση της χηρευούσης Μητροπόλεως Ζακύνθου τον Σεπτέμβριο του 1977 και την ολοκλήρωσε το 1994. Κατά συνέπειαν, η πρώτη Πασχαλινή Εγκύκλιος του νέου Ποιμενάρχου απεστάλη προς τον Κλήρο και τον Λαό της Μητροπόλεώς του, το 1978. 

Χάριν των αναγνωστών μας, ψηφιοποιήσαμε το πασχαλινό εκείνο κείμενο και το πρωτοδημοσιεύουμε διαδικτυακά ακολούθως, επισημαίνοντας ότι ο Μακαριστός Ιεράρχης διακρινόταν για την ευφράδεια και καθαρότητα του θεολογικού λόγου του, καθώς επίσης την κηρυγματική δεινότητά του. Αιωνία η μνήμη του!] 


Βαρθολομαίος: "H Εκκλησία αναδεικνύει την Αλήθειάν της όταν στηρίζη τα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι όταν συμπλέη με εθνικιστικά ιδεολογήματα"


Στις αξίες της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που αποτελούν το κεντρικό θέμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφέρθηκε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, κατά την έναρξη των εργασιών του, στην Στοά του Αττάλου, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024.

Εράνισμα 10 κειμένων για την Ανάσταση του Χριστού