e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Συλλείτουργο των Μητροπολιτών της Επτανήσου, σήμερα στον Άγιο Σπυρίδωνα Κερκύρας, λήγοντος του Ι΄ Πανιονίου Συνεδρίου

 Πρωί Κυριακής των Μυροφόρων στους Κορφούς 
Ανταπόκριση από την Ι. Μητρόπολη Κερκύρας
























Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που διεξήχθη στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα οι εργασίες του Δέκατου Πανιονίου Συνεδρίου, μέσα από το οποίο έγιναν πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούσαν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη, την λογοτεχνία, τα αρχεία, την παράδοση, την οικονομία, αλλά και ζητήματα της αναγέννησης του επτανησιακού χώρου στις μέρες μας.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο πέρας της Ευχαριστιακής Σύναξης τελέστηκε Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσοι πρωτοστάτησαν και συμμετείχαν στα Πανιόνια Συνέδρια, τα οποία -σημειωτέον- πρωτοξεκίνησαν το 1914, δηλαδή 100 χρόνια πριν.

Όλοι οι Μητροπολίτες παρακολούθησαν, εξάλλου, και την καταληκτήρια συνεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: