e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η 1η εβδομάδα των Νηστειών στο Αμμάν της Ιορδανίας








Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα την α΄εβδομάδα των Νηστειών στο Αμμάν της Ιορδανίας. Ιδιαίτερη ημέρα ήταν η Παρασκευή 14/27-2-2015. Λόγω της αργίας στην τοπική κοινωνία δόθηκε η ευκαιρία σε δεκάδες προσκυνητές να επισκεφθούν την Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στον Ιορδάνη. Συγκεκριμένα, το πρωί τελέσθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από το Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο, ο οποίος και μίλησε για την έννοια και σπουδαιότητα της νηστείας. Το μεσημέρι παρατέθηκε σε όλους τράπεζα αγάπης, ενώ το απόγευμα εψάλη η Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου από τον Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο. 






Την Κυριακή της Ορθοδοξίας  ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θ.Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου. Στο τέλος  της Θ. Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των  Ιερών Εικόνων,  στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε το «Συνοδικόν της Ορθοδοξίας». Ο Σεβ. Βενέδικτος με κάθε ευκαιρία   μετέφερε την αγάπη και τις ευχές της  Α.Θ.Μ.  του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ.
   
 Από το γραφείο  τύπου και διαδικτύου της Ι.Μητροπόλεως
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: