e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η λαμπρή λιτανεία της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη

Για το Νυχθημερόν, Σπύρος Παπαγεωργίου
























































Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πανηγυριστών, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο της Εκάλης.

Απόψε τελέσθηκε Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος. Των αποψινών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έχει διατελέσει εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Μαρίνας Εκάλης.

Συγχοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος με την παρουσία δεκάδων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναού, o Ζακύνθιος προϊστάμενος του Ναού, π. Νικόλαος Μωραϊτης, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Πανήγυρη της ενορίας, όλες αυτές τις ημέρες, καθώς επίσης τους ιερείς που συμμετείχαν, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς που συνόδευσε στην λιτανεία, το Σώμα Εφέδρων Αξιωματικών που περιέφερε την εικόνα, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και όλους όσους εκοπίασαν για την πανήγυρη. Ευχήθηκε "του χρόνου να είναι καλύτερες οι συνθήκες, ώστε να εορτάζουμε σε καλύτερη ψυχική κατάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: