e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Αύριο η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου


Αύριο, Κυριακή 23η Αυγούστου 2015, ημέρα κατά την οποίαν αποδίδεται η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεομήτορος, θα τελεσθεί επίσημο Ιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, με επίκαιρη ομιλία

Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία να τιμηθεί ακόμη μια φορά η Θεοτόκος στην παναγιοφρούρητη Ενορία μας (θυμίζουμε ότι διαθέτουμε πέντε ναούς, όπου τιμάται Εκείνη) και θα κηρυχθεί το τέλος των ετήσιων τελετών και ακολουθιών για το πατροπαράδοτο Πανηγύρι του Μπανάτου. 

Στο τέλος θα προεορτασθεί ο προστάτης Ζακύνθου Άγιος Διονύσιος, με μικρή λιτάνευση εντός του Ναού μιας νέας Εικόνας του τιμωμένου Αγίου μας και της ιεράς Εμβάδος Του, τιμαλφή που θησαυρίζονται στην Ενορία μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: