e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός


Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη πριν από λίγα λεπτά από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με 69 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός, μέχρι τώρα διαπρεπής Σχολάρχης της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων. 

Έλκοντας την καταγωγή του από τη Φτερνού της Λευκάδας ο θεοφιλέστατος Εψηφισμένος είναι βέβαιο ότι θα καλύψει τον πόθο των Κεφαλλήνων για Επτανήσιο Ιεράρχη, η δε τοπική Μητρόπολη -σε διαδοχή του πρόωρα φευγάτου και αλησμόνητου Μητροπολίτου Γερασίμου Φωκά-, θα γνωρίσει ημέρες εκκλησιαστικής ευπρέπειας και κλέους, διότι ο π. Δημήτριος περικοσμείται με εκκλησιαστικό ήθος, λιπαρά μόρφωση και επτανησιακή ευγένεια! 

Του ευχόμαστε να αναδειχθεί άξιος του υψίστου υπουργήματος, το οποίο αναλαμβάνει σε καιρό και τόπο εμπερίστατο!!!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: