e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Υποδοχή της Παναγίας της Θεραπεύτριας στις Σπέτσες




























Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο λαός των Σπετσών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, υποδέχθηκε κι ενθρόνισε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων την ιερά εικόνα της Παναγίας "Θεραπεύτριας", η οποία είναι ευλαβές ανάθημα του εκ Σαλαμίνος ευλαβούς κ. Νικολάου Νάνου. 

Την ιερά εικόνα συνόδευσε πολυπληθής όμιλος Σαλαμινίων προσκυνητών. Η υποδοχή έλαβε χώρα στο Παλαιό Λιμάνι του νησιού και ακολούθως η ιερά πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό Νεομαρτύρων, όπου και τελέσθηκε η Ιερά Παράκλησις και οι αρτοκλασίες. 

Στην προσφώνησή του ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης και υπεύθυνος του προσκυνήματος π. Γρηγόριος Νανακούδης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο εικονογραφικό τύπο της εικόνος και στο ιστορικό της δωρεάς εκ μέρους του κου Νάνου ό οποίος αντιφώνησε με συγκινητικά λόγια. 

Τέλος ο Σεβ. Ύδρας δι' ολίγων αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας με περιστατικά από τον βίο συγχρόνων Αγίων και περιεκόσμησε με τον Σταυρό των Νεομαρτύρων τον κ. Νάνο. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών στο προαύλιο του ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: