e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η Εκκλησία της Ελλάδος για το Έτος Τουρισμού Ρωσία - Ελλάδα 2018, σε εκδήλωση στη Ρωσία








Με τις ευλογίες του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και με συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αυτής, του Υπουργείου Τουρισμού στην Ελλάδα και του Διευθυντού του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρωσίας κ. Πολυκάρπου Ευσταθίου, ξεκίνησαν μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων αφιερωμένων στο Έτος Τουρισμού Ρωσία - Ελλάδα 2018.

Πρώτη εκδήλωση η παρουσίαση της Βυζαντινής Μουσικής στη λατρευτική ζωή της Ορθοδόξου  Εκκλησίας μας από την Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών στην Μόσχα, στις 3 Ιουνίου 2018 και στην Αγία Πετρούπολη στις 5 Ιουνίου 2018.

Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος υπό του Αρχιμανδρίτου κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέως του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ορίστηκαν Εκπρόσωποι Αυτής και ετέθησαν επικεφαλής της πολυμελούς Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Χοράρχου Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

Σε κεντρική αίθουσα του Πατριαρχείου της Μόσχας, η οποία ευγενώς προσφέρθηκε υπό του Μακ. Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου, με την παρουσία των Πρέσβεων Ελλάδος και Κύπρου στη Μόσχα, Εκπροσώπων των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και πλήθος Ρώσων πολιτών, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 απέδωσε Εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς Ύμνους της Θείας Λατρείας μας και στη συνέχεια τραγούδια Δημοτικής και νεώτερης ελληνικής παράδοσης.

Στην έναρξη της εκδηλώσεως ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ευχαριστώντας τον Πατριάρχη Μόσχας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Αναφέρθηκε στην συστηματική εργασία του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της προβολής και αναδείξεως των προσκυνηματικών περιηγήσεων, Ιερών Προσκυνημάτων, Ιερών Μνημείων και Ιερών Μονών της Πατρίδας μας, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία των δύο ομοδόξων λαών. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως επροβάλοντο εικόνες από τους προσκυνηματικούς τόπους της Ελλάδος, με σκοπό την επίσκεψη σ' αυτούς από τους Ρώσους πολίτες.

Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία, αφού απέσπασε κατά τη λήξη της παρατεταμένα χειροκροτήματα των συμμετεχόντων σ' αυτήν. Η αποστολή της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, συνεχίζει την περιοδεία της στη Ρωσία, με αποκορύφωμα την επανάληψη της εκδηλώσεως, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, σε κεντρικό Ναό στην πόλη της Αγίας Πετρουπόλεως (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Ρωσίας).

Οι εκδηλώσεις για το Έτος Τουρισμού Ρωσίας - Ελλάδας 2018 θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες με ανάλογες εκδηλώσεις, που θα προβάλλουν και θα προάγουν τις προσκυνηματικές επισκέψεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: