e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Εόρτια Εσπέρια προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Ναό της Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου


Εσπέρας Τετάρτης, 11ης Ιουλίου 2018, στον κεντρικό και περίοπτο Ναό Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, ευάριθμοι πιστοί συγκεντρώθηκαν για να λάβουν μέρος προσευχητικά στον εόρτιο Εσπερινό και την Αρτοκλασία, προς τιμήν του νέου Αθωνίτου Αγίου, του εν Οσίοις Πατρός και Γέροντος Παϊσίου, επί τη αυριανή μνήμη Του. 

Για όλα είχε φροντίσει ο Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, ο και Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως και περιχώρων, κυρίως δε για την ιστόρηση καλαίσθητου Εικονίσματος του πανηγυριζομένου Αγίου, ευλαβική προσφορά Ενοριτών. 

Παρών ήταν και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί του πώς ο ταπεινός γόνος των Φαράσων ανήλθε εσχάτως στην περιωπή των Αγίων της Ορθοδοξίας, αγαπώμενος και τιμώμενος τόσο πολύ από τους Ορθοδόξους, όπου γης!

Στο ψαλτήρι ήταν ο Ιεροψάλτης του Ναού κ. Διονύσιος Πόθος.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: