e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Το σεπτό Χέρι του Αγίου Διονυσίου ευλογητικά στο Νοσοκομείο Χανίων [video - photos]


Σήμερα, 11.2.2020, περί τις 11 το πρωί, το σεπτό Χέρι του Αγίου Διονυσίου, ευρισκόμενο προ τριημέρου στα Χανιά, για προσκύνημα εκ μέρους του αγιόφιλου λαού της Κρήτης, μεταφέρθηκε σήμερα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος", ούτως ώστε να ευλογηθούν οι ασθενούντες και νοσηλευόμενοι, η διοίκηση, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι όλοι εργαζόμενοι στον τόπο αυτόν του πόνου και της σωματικής θεραπείας. 
     Ο Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, Γέροντας Διονύσιος, έκανε σχετική Δέηση προς τον Άγιο της Ανεξικακίας και Ιατρό των θελόντων σωθήναι! Ακολούθως ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε δι' ολίγων στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Διονυσίου. 
     Φύλακας άγγελος και ανύστακτος συνοδός της ιεράς κουστωδίας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.
[Οπτικοακουστικό υλικό: π. Σεραφείμ Κονίδης]



























Δεν υπάρχουν σχόλια: