e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Α΄ Χαιρετισμοί 2020 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Βράδυ Παρασκευής, 6ης Μαρτίου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, ολίγοι θαρραλέοι Ενορίτες (λόγω κορονοϊού και των σχετικών απαγορευτικών προειδοποιήσεων) έλαβαν μέρος στην Ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών. Ενώπιον του πανσέβαστου Εικονίσματος της Θεομήτορος όλοι κατέθεσαν την προσευχητική δέησή τους υπέρ υγείας και απαλλαγής από την αρρώστια που επαπειλεί τον τελευταίο καιρό τον πλανήτη μας. 
     Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας διένειμε στους εκκλησιασθέντες ευλογίες από τους Αγίους Τόπους των Ιεροσολύμων, τις οποίες έφερε από το πρόσφατο προσκυνηματικό ταξίδι του στην Αγία Γη από 11ης έως 16ης Φεβρουαρίου 2020, λίγο πριν ξεσπάσει ο κοινός φόβος της Αρρώστιας και στον τόπο εκείνον.
     Έψαλαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





































Δεν υπάρχουν σχόλια: