e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η πρώτη επίσκεψη στην Έκθεση Χαρακτικής της Άριας Κομιανού στο "Αληθώς"


Ο πρώτος που επισκέφτηκε, σήμερα το απόγευμα (16.6.2020), την Έκθεση Χαρακτικών της διάσημης καλλιτέχνιδος Άριας Κομιανού, στο Μορφωτικό Κέντρου Λόγου "Αληθώς", εδώ στην Ενορία του Μπανάτου εν Ζακύνθω, ήταν -κατά αγαθή σύμπτωση- αυτός που έπρεπε να είναι πρώτος: Ο Δημήτρης Πλατανιάς

Εξηγούμαστε: Ο κ. Πλατανιάς, έγκριτος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φύσει πιστός και ευγενής φίλος, υπήρξε εκείνος, ο οποίος γνώρισε στη Ζάκυνθο και τους πνευματικούς ανθρώπους της την Άρια Κομιανού, όταν πριν από 20 με 25 χρόνια λειτουργούσε -άρτια και υποδειγματικά- στην πόλη της Ζακύνθου, μαζί με την καλή οικογένειά του, την αλησμόνητη Αίθουσα Τέχνης "Μαρία Πλατανιά", απ' όπου πέρασαν με εκθέσεις έργων τους και αυτοπροσώπως, φιλικότατοι και καταδεκτικοί όλοι, κορυφαίοι άνθρωποι της νεοελληνικής τέχνης, όπως π.χ. Ζουμπουλάκης, Μυταράς, Σταθόπουλος, Φασιανός και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων η Άρια Κομιανού. Εκεί την πρωτοσυναντήσαμε και προσωπικά φιλιώσαμε μέχρι την έξοδό της από τη ζωή, στις 30.7.2015.

Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, η χαρά μας ήταν μεγάλη που τον δεχτήκαμε σήμερα στο "Αληθώς" και από κοινού μελετήσαμε ένα-ένα τα εκτιθέμενα χαρακτικά έργα, όπως και παρακολουθήσαμε συγκινημένη στο σχετικό αρχειακό φίλμ, την ίδια την Κομιανού να ιστορεί τις ξυλογραφίες της!!!

π. Π. Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: