e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Εσπερίζοντας εν Βανάτω Ζακύνθου για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 2020


Αύριο, εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, 6 Αυγούστου 2020, η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω θα γίνει στον Ναό της Φανερωμένης. Θα γίνει επίσης Αρτοκλασία και θα ευλογηθούν -κατά το τυπικό της ημέρας- τα σταφύλια και οι σταφίδες εν όψει του Τρύγου, στον οποίον θα επιδοθούν οι Ενορίτες. 

Απόψε, εσπερίζοντας για την εορτή, κάποιοι συμμετείχαν στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως, ενώ προγραμματίστηκαν και περιπτώσεις κατ' οίκον Μεταλήψεως των Αχράντων Μυστηρίων για μη δυναμένους να προσέλθουν στον Ναό. 

Ο Εφημέριος σε κάθε περίπτωση ενημέρωνε τους προσελθόντες ότι πλέον ο εκκλησιασμός γίνεται φορώντας μάσκα, σύμφωνα με την επιταγή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, δεδομένου ότι η διασπορά του φονικού Κορονοϊού είναι δεδομένη, το Θανατικό βρίσκεται ήδη στην κοινότητα, οπότε όλοι χρειάζεται να προσέξουμε ακόμη περισσότερο.

Κανονίστηκαν, εξάλλου, πότε θα τελεσθούν και ορισμένες Παρακλήσεις στα σπιτικά των Ενοριτών. Θυμίζουμε ότι φέτος, λόγω του Covid-19, οι κατά παράδοσιν κατ' οίκον Παρακλήσεις γίνονται μόνο κατόπιν συνεννοήσεως και μόνο στις αυλές των σπιτιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: