e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Ο Κιέβου Επιφάνιος εγκαινίασε Ναό του Αγ. Νεκταρίου Αιγίνης στον οικισμό Khutir Yasny του Κιέβου


Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, στις 20 Αυγούστου 2020, στον οικισμό του Khutir Yasny στην περιοχή του Κιέβου, εγκαινίασε Ναό προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, συμπαραστατούμενος από πολλούς Ιεράρχες και άλλους Κληρικούς.

Ακολούθως απευθύνθηκε στους πιστούς και τόνισε ότι στον οίκο του Θεού θα υπάρξουν προσευχές για την Ουκρανία, τον λαό, τον στρατό, την ευημερία και τη νίκη στον αδήλωτο πόλεμο, έτσι ώστε μια δίκαιη ειρήνη να βασιλεύει στη χώρα.

"Επειδή υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, κινούμαστε στο δρόμο της δικαιοσύνης και πιστεύουμε ότι ο Κύριος θα μας καθοδηγήσει σε αυτές τις δοκιμασίες. Δοκιμασίες, όχι μόνο από τον φυσικό πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και από τον αόρατο πόλεμο που συμβαίνει τώρα με τη νόσο του κοροναϊού. Αυτό είναι ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο πολεμάμε μαζί σας", είπε ο Μακ. κ. Επιφάνιος. Σημείωσε επίσης ότι τώρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι, γιατί πολλά εξαρτώνται από τον καθένα μας: η συμμόρφωση με τους κανόνες καραντίνας και οι απλές οδηγίες και περιορισμοί σώζουν ζωές.

Εκ μέρους της κοινότητας, ο Μητροπολίτης Περεγιάσλαβ και Βισνέφσκι κ. Αλέξανδρος (Drabinko) ευχαρίστησαν θερμά τον Προκαθήμενο.

Υπηρεσία Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)












































































Δεν υπάρχουν σχόλια: