e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας στην έκδοση "Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2021"

 
Η νεοπαγής και από τέσσερις ήδη Εκκλησίες αναγνωρισμένη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, υπό τον Προκαθήμενό της, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, καταχωρήθηκε στις επίσημες δέλτους (και) των "Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος 2021", δηλαδή στον κατ' έτος εκδιδόμενο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος ογκώδη τόμο, όπου περιέχονται Κανονάριο (λειτουργικές και τυπικές διατάξεις), ειδικές τυπικές διατάξεις και Μηνολόγιο 2021, Επετηρίδα με την κανονική οργάνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και άπαντα τα αφορώντα στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία.
     Εκεί, στο τέλος των Εκκλησιών, μετά την Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας, από την 1345η έως την 1352η σελίδα, υπάρχει πλέον η Εκκλησία της Ουκρανίας με χαρακτηριστική επίσημη φωτογραφία του Προκαθημένου κ. Επιφανίου και ακολούθως κατάλογος των Μητροπολιτών, Αρχιεπισκόπων, Επισκόπων της εν λόγω Εκκλησίας, με διευθύνσεις και τηλέφωνα, όπως και κατάλογος των ιδρυμάτων ανωτέρας εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως. 
     Άξιον και δίκαιον!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: