e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κυριακή Ασώτου 2021 στο Φανάρι - 81α γενέθλια Πατριάρχη - Συνάντηση με Πρέσβη Vl. Božović, Νομικό Σύμβουλο Πατριαρχείου Σερβίας


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, συμπροσευχήθηκε, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο Πρέσβης της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Εξοχ. Δρ. Vladimir Božović, και πιστοί από την Πόλη.
Μετά την απόλυση, σε μία σεμνή "οικογενειακή" συγκέντρωση, ο Παναγιώτατος δέχτηκε τα σέβη και τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής για τα γενέθλιά του, ενώ η εν τη Πόλει σεπτή Ιεραρχία του ευχήθηκε με εγκάρδιο συγχαρητήριο Μήνυμα και άνθη, λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία, που ισχύουν τα Σαββατοκύριακα.
Ο Παναγιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον ελεήμονα Θεό για όλα όσα του προσέφερε στην πορεία της ζωής του, και ιδιαιτέρως στα 60 χρόνια που διακονεί την Μητέρα Εκκλησία, εκ των οποίων τα 30 από την θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ευχαρίστησε δε και τη σεπτή Ιεραρχία του Θρόνου, και ευλόγησε τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, εκφράζοντας σε όλους την ευαρέσκειά του για την ολοπρόθυμη συμπαράστασή τους.
Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση, στο Πατριαρχικό Γραφείο, με τον Εξοχ. Πρέσβη Δρ. Vladimir Božović, ο οποίος είναι και Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Σερβίας, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
[Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο]




























Δεν υπάρχουν σχόλια: