e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Αποπερατώνεται παραποτάμιος Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Ζάμπια


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες αποπεράτωσης του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στις όχθες του ποταμού Καφούε στη Μουφουλίρα της Βόρειας Ζάμπιας. Οι οικοδομικές εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και -με την βοήθεια του Θεού- στην εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου θα γίνουν τα θυρανοίξια του Ναού.
Ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού ετέθη από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη στις 13 Μαΐου 2020. Ο εν λόγω ναός θα αποτελέσει για τον Ελληνισμό του Copperbelt, ένα λιμάνι σωτηρίας των ψυχών. Όπως το λιμάνι εφοδιάζει κάθε θαλασσοτσακισμένο πλοίο, έτσι και ο Άγιος Γεώργιος θα είναι για κάθε ελληνική ψυχή πνευματικό εφόδιο.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: