e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

"Προς Εκκλησιασμόν" με τη μαέστρο Φαίδρα Γιαννέλου [video]


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την νέα διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην όγδοη εκπομπή προσκεκλημένη η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.
 
Η Φαίδρα Γιαννέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Είναι αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού, αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος στην κατεύθυνση “Διεύθυνση Ορχήστρας” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Μίλτο Λογιάδη. Τον Ιανουάριο του 2012, ανακηρύχθηκε Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες σε Αμερική, Χιλή, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως: Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula, Péter Eötvös, David Effron, Benjamin Zander, Mark Shapiro, Colin Metters, Kirk Trevor, Neeme Järvi, Mark Stringer, Nicolás Pasquet, Paavo Järvi, Leonid Grid, Johannes Schlaefli, Leonid Korchmar, Isaac Karabtchevsky, Diane Wittry, Amaury du Closel, Lucas Vis και πολλούς άλλους. Είναι προσκεκλημένη μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, της Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και των συνόλων Kyklos Ensemble και Canadian Brass. Τον Οκτώβριο του 2013 κέρδισε το δεύτερο βραβείο (ελλείψει πρώτου) στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων “Σόλων Μιχαηλίδης”, ο οποίος διοργανώνεται από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Τον Αύγουστο του 2017 συνεργάστηκε ως καλλιτεχνική διευθύντρια με την Sistema Europe Youth Orchestra, διευθύνοντάς την στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ για την χρονιά 2017-2018 υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως μαέστρος στη Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και τη Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής “Choremus”. Τέλος, για την χρονιά 2017-2018 εργάστηκε ως μαέστρος στο Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με το οποίο ανέβασε την όπερα Απαγωγή από το Σεράι του W.A. Mozart στο Θέατρο Απόλλων της Πάτρας και για το 2019-2020 ήταν μέλος του διεθνούς προγράμματος Global Leaders, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με εννέα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και αποτελεί ένα καινοτόμο πιστοποιητικό μεταπτυχιακού τίτλου στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, την πολιτιστική διαχείριση, τη διδασκαλία και την οργανωτική διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: