e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Ελληνικό Προξενείο Πέρθης και στο Γηροκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε διαδοχικά το Προξενείο της Ελλάδος στην Πέρθη και το Γηροκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας.

Κατά την επίσκεψη στο Ελληνικό Προξενείο, τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Θεοφ. Επισκόπους Κυανέων κ. Ελπίδιο και Μελόης κ. Αιμιλιανό, υποδέχθηκε η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου.

Οι δύο πλευρές είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, σε κλίμα εγκαρδιότητας, σχετικά με κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα, αφορώντα πρωτίστως τις ανάγκες της ελληνικής Ομογένειας στη Δυτική Αυστραλία.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Πρόξενος της Ελλάδος επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία μεταξύ των θεσμών που εκπροσωπούν, ενώ στο τέλος της συναντήσεως αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Κατά τη μετάβασή του στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο Σεβ. κ. Μακάριος έτυχε θερμού καλωσορίσματος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας ΔΑ, κ. Παύλο Άφκο, καθώς και από στελέχη και μέλη του προσωπικού του Γηροκομείου. Ακολούθησε ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της μονάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε αυτή. Με πολλή χαρά και συγκίνηση, ο Αρχιεπίσκοπος ασπάστηκε έναν – έναν τους ενοίκους του Γηροκομείου και αφιέρωσε ικανό χρόνο για να συνομιλήσει προσωπικά με τον καθέναν και την καθεμιά, καθώς και για να ψάλουν όλοι μαζί. Από την πλευρά τους, οι ηλικιωμένοι ανταπέδωσαν με ζεστά χαμόγελα, εμφανώς συγκινημένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον Ποιμενάρχη τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: