e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευλόγησε τις Βασιλόπιτες σε Μελβούρνη και Νορθ-Κόουτ

Το 2023 να φέρει υγεία, ειρήνη, ενότητα και πρόοδο, και να ζήσουμε όλοι κοντά στον Χριστό. Με αυτή την ευχή, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος ευλόγησε και έκοψε τις πρωτοχρονιάτικες Βασιλόπιτες των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ, στην Πολιτεία της Βικτώριας, όπου πραγματοποιεί τετραήμερη ποιμαντική επίσκεψη, ενόψει της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Αγίων Θεοφανείων.

Οι δύο σεμνές τελετές έλαβαν χώρα στους Αρχιεπισκοπικούς Ναούς του Αγίου Ευσταθίου και της Παναγίας «Άξιον Εστί» αντιστοίχως, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 4 Ιανουαρίου.

Στις τελετές παρόντες ήταν οι οικείοι Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι, Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, η Πολιτειακή Βουλευτής κ. Κατερίνα Θεοφάνους, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Βικτώριας, κ. Daniel Andrews, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Μαρίνης Πιρπιρής, καθώς επίσης ο κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων μαθητές των Κολλεγίων Αγίου Ιωάννου Preston και Αγίων Αναργύρων Oakleigh, και παιδιά του Ιδρύματος «Αγάπη». Το φλουρί για την Περιφέρεια της Μελβούρνης βρήκε ο π. Αντώνιος Βανικιώτης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου East Melbourne, ενώ για την Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ η κ. Κωνσταντίνα Τσιφλίδη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, μαζί με τις πατρικές ευχές του για τη νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε, απηύθυνε επίσης λόγους πνευματικής οικοδομής προς τον ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Βικτώριας, εστιάζοντας στο πρόσωπο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, το πρόσωπο εκείνο που με σοφία η Εκκλησία μας έχει ορίσει να τιμούμε την πρώτη ημέρα κάθε ημερολογιακού έτους.

Ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε εν συντομία τα χαρίσματα και τις αρετές που κοσμούσαν την προσωπικότητα του μεγάλου Ιεράρχη της Καππαδοκίας, προτρέποντας άπαντες να τα αναζητήσουν, να τα μελετήσουν και να θέσουν ως προσωπικό τους στόχο να μιμηθούν κάποια εξ αυτών καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Υπενθύμισε, εξάλλου, πως ο ίδιος ο Μέγας Βασίλειος συμβούλευε τον λαό του Θεού να προετοιμάζεται για την επόμενη, την αιώνια ζωή, κάτι που, όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, μπορεί να ευοδωθεί με την καλλιέργεια των αρετών μας και με την ενδυνάμωση της σχέσεώς μας με τον Χριστό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: