e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Κατανυκτικό Συλλείτουργο τιμώντας την Υπαπαντή του Κυρίου 2023

Βράδυ Τετάρτης, 1ης Φεβρουαρίου 2023, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, έλαβε χώραν κατανυκτική Ευχαριστιακή Σύναξη τιμώντας την δεσποτικο-θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. 
    Μετά τα εόρτια Εσπέρια και τον  Όρθρο τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο από τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον π. Ιωάννη Ρένεση, φιλακόλουθο Εφημέριο Φαγιά και Δράκα. 
    Έψαλαν οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης, Σταμάτιος Ζούλας, Παναγιώτης Γιατράς και Σπυρίδων Δρογγίτης. Ομίλησε εμπνευσμένα ο κ. Ζούλας, διαπρεπής Θεολόγος περί της δυνατότητος ενός εκάστου για υπάντηση του πιστού με τον Κύριο της Δόξης, σήμερα και κάθε ημέρα. 
    Τέλος, έγινε Αγιασμός επί τη εισόδω σε νέο μήνα Φεβρουάριο, οι δε εκκλησιασθέντες έλαβαν Αγιασμό προς ευλογίαν των ίδιων και των οικιών τους.





































Δεν υπάρχουν σχόλια: