e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Γεθσημανή: Eορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Θεομητορικό Μνήμα [video-photos]

Τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 (26 Μαρτίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο), ημέρα μνήμης της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, εορτάστηκε κατά μετάθεση συμφώνως προς το Προσκυνηματικό καθεστώς η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο σεπτό προσκύνημα της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται το Θεομητορικό Μνήμα.

Της εορτής και πανηγύρεως αυτής προεξήρχε διά Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών π. Φιλουμένου, π. Μελετίου, π. Διονυσίου, π. Ιερωνύμου, π. Αμφιλοχίου, του π. Γεωργίου Μπαράμκη και άλλων, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και του π. Ιωάννου Αντωνίου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, και προσευχομένων μοναχών, μοναζουσών και ντόπιων προσκυνητών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, έλαβε χώρα κέρασμα στο ηγουμενείο, το οποίο παρατέθηκε από τον μετά ζήλου φυλάσσοντα και ανακαινίζοντα το Ιερό Προσκύνημα της Γεθσημανής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.































Δεν υπάρχουν σχόλια: