e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Φανάρι: Τρισάγιο Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση


Σήμερα, Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, απουσιάζοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο εξωτερικό, η Αυτού Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ τέλεσε τρισάγιο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Γεωργίου Τσέτση. 

Ο αείμνηστος υπήρξε ένας από τους λογίους κληρικούς του Θρόνου και κατέλειπε πλούσιο συγγραφικό έργο. Πολυδιάστατη ήταν η προσφορά του προς την Μητέρα Εκκλησία και στο πεδίο των διαχριστιανικών διαλόγων, ιδίως μέσω της πολυετούς θητείας του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ως στελέχους και αργότερα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως Μονίμου Αντιπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ, μεταξύ άλλων, υπήρξε και βαθύς γνώστης του λειτουργικού Τυπικού, της εκκλησιαστικής μουσικής, και ειδικότερα του “Πατριαρχικού ύφους” και της Φαναριώτικης ψαλτικής παραδόσεως. Είη η μνήμη αυτού αιωνία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: