e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εορτάζοντας την 25η Μαρτίου στον Καναδά










Ο βαρύς χειμώνας στον Καναδά συνεχίζεται. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -16 βαθμούς. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Ελληνορθοδόξους του Καναδά να ξεχυθούν στους δρόμους για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Παρελάσεις εφέτος έγιναν στο Toronto, στο Montreal, στην Ottawa, στο Hamilton στο London και στο Vancouver. Το πνεύμα που επικράτησε παντού, ήταν πνεύμα ενθουσιασμού και εθνικής υπερηφάνειας. 

Στο Τορόντο, τόσο στην παρέλαση, όσο και στην κατάθεση στεφάνων και στην επιμνημόσυνη δέηση, εκτός των άλλων πολλών επισήμων, υπουργών και βουλευτών, συμμετείχαν, η Πρωθυπουργός του Οντάριο κα Kathleen Wynne, ο Δήμαρχος του Τορόντο κ. Rob Ford, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Α. Αρτεμάκης και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, οι οποίοι ηγήθηκαν και της παρέλασης. 

Στο Montreal, στην Δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού, συμμετείχε ο κ. Justin Trudeau, Αρχηγός των Φιλελευθέρων του Καναδά, ο Δήμαρχος κ. D. Cordere και πολλοί άλλοι. 

Στην περιοχή του Τορόντο, σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάλυψαν τις γιορταστικές αυτές εκδηλώσεις με πολύ θετικά και κολακευτικά σχόλια. 

Οι Έλληνες ομιλητές στα εορταστικά δείπνα, στις παρελάσεις και στις καταθέσεις στεφάνων μίλησαν με ενθουσιασμό, αλλά και με εμπιστοσύνη, ότι η σημερινή Ελλάδα ξεπερνά την οικονομική κρίση.


ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
1. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τελεί Τρισάγιο και γίνονται καταθέσεις στεφάνων με την συμμετοχή της Πρωθυπουργού του Οντάριο κας Kathleen Wynne, του Δημάρχου Τορόντο κ. R. Ford, του Γεν. Προξένου κ. Δ. Αζεμόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Α. Αρτεμάκη και πολλών άλλων επισήμων και πλήθος λαού.
2. Οι μπροστάρηδες στη παρέλαση του Μοντρεάλ με τον Δήμαρχο του Μοντρεάλ κ. D. Cordere
3. Ο Justin Trudeau, Αρχηγός των Φιλελευθέρων του Καναδά, μετά την Δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μοντρεάλ,  χαιρετά τον Αρχιμ. π. Δ. Αντωνόπουλο.
4. Παρελαύνει η Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο.
5. Ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Α. Αρτεμάκης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος και άλλοι επίσημοι, στην έδρα επιθεώρησης της παρέλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: