e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κλίνοντας γόνυ προσευχών στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Ταξίδεψε, φωτο-αποτύπωσε και γράφει, ειδικά για το Νυχθημερόν, ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 










































Σε κάθε μέρος στην Ελλάδα υπάρχει και μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία. Όλοι επίσης έχουμε ακούσει για διάφορες ονομασίες που δίνονται, κατά τόπους, στην Κυρία Θεοτόκο, προερχόμενη είτε από κάποιο θαύμα είτε βγαλμένη από ύμνους, είτε από τον τόπο που βρίσκεται κάποιος Ναός ή Μοναστήρι κι άλλη εξαιτίας του τρόπου που έχει αγιογραφηθεί.

Είναι όμως ένα μέρος, που όλο τον χρόνο αλλά κυρίως τον Δεκαπενταύγουστο, γίνεται το επίκεντρο των προσευχών και των ταμάτων απανταχού των Ορθοδόξων Χριστιανών, που ως άλλοι Απόστολοι προσέρχονται "εκ περάτων ενθάδε" για να καταθέσουν την "πάσαν ελπίδα" τους στην Δέσποινα του Κόσμου.

Η Τήνος και η Παναγία η Μεγαλόχαρη, αναμφίβολα, προσελκύει ακουσίως, εκατομμύρια προσκυνητές από την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο και γίνεται η σύγχρονη "Γεθσημανή το χωρίον".

Τώρα που ξεκινάνε οι Παρακλήσεις κάθε απόγευμα και θα πορευθούμε έτσι μέχρι της Παναγίας, καταθέτουμε την δική μας προσευχή, ένα κερί και μερικές φωτοστιγμές από το δικό μας προσκύνημα.

Καλή Παναγιά! "Καὶ σὲ μεσίτριαν ἔχω, πρὸς τὸν φιλάνθρωπον Θεόν, μή μου ἐλέγξῃ τὰς πράξεις, ἐνώπιον τῶν Ἀγγέλων, παρακαλῶ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι ἐν τάχει."

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε φρούρει φύλαττε, τους ελπίζοντας εις σέ .
Καλό & Ευλογημένο μήνα σε όλους μας.
Καλή Σαρακοστή , με το καλό της Παναγίας μας