e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Χαμογελαστές στιγμές από τον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

 Μπανάτο, 11 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 9 το πρωί  




























Χαρούμενη ατμόσφαιρα σήμερα το πρωί στο εν Βανάτω Δημοτικό Σχολείο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την καινούργια σχολική χρονιά από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Διάκονο Δημήτριο Αποστολόπουλο. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης. Εννοείται, από νωρίς ήταν παρόντες οι "οικοδεσπότες" του Σχολείου, δηλαδή ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Αγγελούσης με τον άξιο Σύλλογο Διδασκόντων

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο π. Παναγιώτης τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές: 
          "Αγαπημένα παιδιά μας, οι καλοί δάσκαλοι που σας περιστοιχίζουν προσφέροντας γνώση σε όλους σας, ομοιάζουν με τους ξυλογλύπτες, οι οποίοι παίρνουν ένα ξύλο απελέκητο, το πελεκάνε δυναμικά και τεχνηέντως από παντού ξανά και ξανά,ούτως ώστε να λάβει μορφή. Μια μορφή όμως, όχι όμως την τυχαία ή αποκρουστική, αλλά την καλή μορφή! Πασχίζουν δηλαδή για την Ευ-μορφία, με άλλα λόγια την Ομορφιά! 
          Κατά συνέπειαν, η μόρφωση στο σχολείο προσφέρει εντέλει Ομορφιά σε όλους εσάς, τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες αυτού του πολυταλαιπωρημένου τόπου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: