e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις από τη συμμετοχή της Ελλαδικής Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM-London 2014


















Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014, στο Λονδίνο, η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM (World Travel Market) - London 2014, στην οποία συμμετείχε και η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
            Η Διεθνής αυτή Έκθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη και ίσως τη σημαντικότερη Έκθεση Τουρισμού παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έλαβαν μέρος 170 χώρες με εκπροσώπους μεγάλων και καταξιωμένων τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, παρέστησαν δεκάδες Υπουργοί Τουρισμού και Πολιτισμού των συμμετεχουσών χωρών, ενώ η Αίγυπτος ήταν η τιμώμενη, για το 2014, χώρα.
            Η Εκκλησία της Ελλάδος υλοποιώντας το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει ήδη υπογράψει με το Υπουργείο Τουρισμού από τον Ιανουάριο του 2013, φιλοξενήθηκε σε κεντρική και κομβική θέση στις εγκαταστάσεις του κεντρικού περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
            Τα Εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου πραγματοποίησε η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Κ. Μπίκα, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά και  κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
            Η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Ιερές Μητροπόλεις Αυτής εκπροσωπήθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
            Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του περιπτέρου της Εκκλησίας της Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωριστούν με τους εκπροσώπους Αυτής, να πληροφορηθούν για τις ενέργειες και τις στοχευμένες δράσεις που έγιναν και πρόκειται να γίνουν από την Εκκλησία της Ελλάδος για θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού λεγομένου τουρισμού, καθώς και να προμηθευτούν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο διέθεσαν το Συνοδικό Γραφείο, η Αποστολική Διακονία και Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε το έντυπο «ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», το κείμενο του οποίου επιμελήθηκε ο Δρ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Τη δαπάνη εκδόσεως κάλυψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, την δε επιμέλεια και έκδοση είχε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ο επίσημος Εκδοτικός της Οργανισμός. Τόσο η κ. Υπουργός, όσο και ο κ. Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. επαίνεσαν κατ’ επανάληψη  και δημόσια τις εργασίες και τις στοχευμένες δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
            Ο π. Σπυρίδων, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου, έδωσε συνεντεύξεις σε Διεθνή Μέσα Ενημερώσεως, ανταποκρινόμενος σε σχετικά αιτήματα, όπως για παράδειγμα στο McCabe Pilgrimages και στο Global MediaCNN, αναφερόμενος στο έργο της προβολής, ανάδειξης και περαιτέρω ανάπτυξης των Προσκυνημάτων και των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων – Δρόμων στην Ελλάδα. Ενημέρωσε για την πρόσφατη υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, καθώς και για το εγχείρημα του Συνοδικού Γραφείου να απευθυνθεί προς όλες τις Ιερές Μονές των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για να καταγραφούν επισήμως για πρώτη φορά όλα τα «Μοναστηριακά και Εκκλησιαστικά προϊόντα». Αναφέρθηκε, τέλος, στην επικείμενη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη χάραξη και δημιουργία Προσκυνηματικών Δρόμων στους Σιδηροδρομικούς Άξονες της χώρας (Βήματα Αποστόλου Παύλου-Πήλιο-Καλάβρυτα κ.ά.).
            Η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κατά την παραμονή της στο περίπτερο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε από τον Γραμματέα του και επαίνεσε το Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα ως άνω πρωτοπόρα και γόνιμα για τη χώρα και την οικονομία της εγχειρήματα. Εξέφρασε δε τη διαρκή συμπαράστασή της σε κάθε παρόμοια δράση του Κεντρικού Οργανισμού της Διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.
            Η Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία και ευλογία την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014, να υποβάλει καθηκόντως τα σέβη της προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και να τον ενημερώσει για την ξεχωριστή και πάλι σημαντική παρουσία και δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Λονδίνο.
            Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος, συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου, επαίνεσε τις ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος και  ζήτησε τόσο από τον Σεβ. Πρόεδρο όσο και από την Αντιπροσωπεία να μεταφέρουν τους αδελφικούς χαιρετισμούς και τις ευχές του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς και μήνυμα στήριξης της ελληνικής Ομογένειας προς την Μητέρα - Πατρίδα.
            Η Αντιπροσωπεία θα παραμείνει στο Λονδίνο μέχρι και τη λήξη της Διεθνούς Εκθέσεως, συνεχίζοντας το πρόγραμμα των επαφών της και ολοκληρώνοντας τη διάθεση του σχετικού υλικού.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια: