e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα 2014 στην πρωτεύουσα του Κονγκό-Μπραζαβίλ


















Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ. Ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ανεγνώσθη το Πατριαρχικό Μήνυμα του Σεπτού Προκαθημένου της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, Μακαριωτάτου κ.κ.Θεοδώρου Β΄. 

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ.Seraphin Bhalat, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό, εξέφρασε τις ευχαριστίες των πιστών για την ποιμαντική επίσκεψη του Επισκόπου στην πρωτεύουσα της χώρας. Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά και παρεκάθησε στο εόρτιο δείπνο που η Ενοριακή Επιτροπή προσέφερε προς το εκκλησίασμα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: