e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Ζακυνθινός Ιερέας Χρήστος Αρκαδινός


Εξεδήμησε προς Κύριον χθες, μια μέρα μόλις μετά την ονομαστική εορτή του και κηδεύτηκε σήμερα το απομεσήμερο στου Δράκα της Ζακύνθου, ο πρώην Εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Δράκα Ιερέας Χρήστος Αρκαδινός, σε ηλικία 81 ετών, μετά από μακρά ασθένεια. Της Νεκρωσίμου Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. 

Ο αοίδιμος αυτός ιερέας εκδαπάνησε τη ζωή του στην διακονία του πολύ μικρού ποιμνίου τού συνοικισμού, του οποίου υπήρξε γόνος και μόνιμος κάτοικος, ενώ διακρινόταν για την απλότητα, ταπεινότητα και ιεροπρέπειά του. Αυτά και μόνον τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ευχόμαστε να είναι ικανά, ώστε να τον κατατάξουν μεταξύ των Δικαίων, πλάι στον Θρόνο του Μεγάλου Θεού! Αιωνία η μνήμη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: