e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ένα δεητικό κεράκι στον Άγιο Αντώνιο Σπετσών

Ταξίδεψε, φωτο-αποτύπωσε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 




Πρόκειται για τον κεντρικότερο ναό των Σπετσών, στην Ντάπια του νησιού. Αποτελεί -τρόπον τινά- την καρδιά της πόλης, ενώ τριγύρω του εξελίσσεται η ζωή με όλες τις μορφές της: Εμπόριο, τουρισμός, διασκέδαση κ.ο.κ. Έτσι ο εν λόγω ενοριακός Ναός είναι και μαρτυρία Χριστού στον 21ο αιώνα, όπως ήταν κατά τα διακόσια χρόνια παρουσίας του στον ίδιο τόπο (1815-2015). Για να μνημονευτεί εορταστικά η συμπλήρωση δύο αιώνων ζωής του Ναού εκδόθηκε πρόσφατα κι ένας συλλεκτικός τόμος, όπου καταγράφεται η ιστορική πορεία του μέσα στον μακρύ χρόνο! 

Εφημέριος του Αγίου Αντωνίου είναι από το 2007 ο π. Ανδρέας Κουμπής, ο οποίος εισήλθε στον ιερό Κλήρο, αφού αφυπηρέτησε από τη θέση του ως μαθηματικού, εκπαιδευτικού και διευθυντή σε σχολεία των Σπετσών. Ο π. Ανδρέας κάνει το παν δυνατόν εφ'  ώ ετάχθη, εδώ στην πνευματική έπαλξη της Ντάπιας των Σπετσών! 














Δεν υπάρχουν σχόλια: