e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Φωτοθήκη από την μεγαλοπρεπή Λιτανεία της Παναγούλας 2015 στους δρόμους του Μπανάτου

Δειλινό Δεκαπενταύγουστου 2015 στο Πανηγύρι του Μπανάτου
Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας














































































































Μεγαλοπρεπείς και κατανυκτικές συνάμα οι στιγμές της λιτάνευσης του Επιταφίου της Θεομήτορος και της περίπυστης Εικόνας της Παναγούλας, ανά το Μπανάτο. 

Από πλευράς ιερατείου, τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν οι ακόλουθοι Κληρικοί: 1. Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, Ηγούμενος της Μονής Προδρόμου Λαγκάδας Ζακύνθου, 2. Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, 3. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, 4. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης (Ζακύνθιος από την Εκάλη), 5. Μέγας Οικονόμος Πέτρος Μαρούδας, 6. Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης, 7. Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος, 8. Οικονόμος Νικόλαος Αβούρης, 9. Οικονόμος Παναγιώτης Πόθος, 10. Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Γιαννιτσιώτης, 11. Ιερομόναχος Νικόδημος Κεφαλληνός, 12. Πρεσβύτερος Διονύσιος Πυλαρινός και 13. Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης.  

Από πλευράς τοπικών αρχών ξεχώρισε ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Παύλος Κολοκοτσάς με Αντιδημάρχους του και εκπρόσωποι των λοιπών. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης, ο οποίος -σημειωτέον- μετέσχε και της Επιτροπής Πανηγύρεως. 

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Αρκαδίων, υπό την διεύθυνση της Αρχιμουσικού κ. Κατερίνας Γιακουμέλου

Αξίζει εδώ, τέλος, να γίνει μνεία της καθοριστικής συμβολής, στην επιτυχία του Πανηγυριού, ενός νέου ανθρώπου της Ενορίας, του φοιτητή κ. Σπυρίδωνος Εμμ. Ροδίτη, ο οποίος υπερέβαλε εαυτόν για να είναι όλα άψογα και στην εντέλεια. Μακάρι και άλλοι νέοι του τόπου μας να τον ακολουθήσουν ως συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές της Παράδοσης και όχι ως θεατές-παρακολουθητές της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: