e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Εν όψει της αυριανής Πρωτοχρονιάς 2017 στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου










Πανέτοιμα είναι όλα στην Ενορία μας και μάλιστα στον περίβλεπτο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, για την αυριανή Κυριακή, Πρώτη του 2017, κατά την οποίαν η Εκκλησία εορτάζει, με κάθε επισημότητα, την Περιτομή του Χριστού και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. 

Κατ' αρχήν θα τελεσθεί η αναστάσιμη θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, θα γίνει η Δοξολογία για την καινούργια χρονιά 2017, στη συνέχεια θα επιδοθούν τα Διοριστήρια στα Μέλη του νέου σχήματος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας για την τριετία θητεία 2017-2019 και τέλος -σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών- θα κοπεί η παραδοσιακή ζακυνθινή Κουλούρα! 

Και φέτος διαθέτουμε δύο Κουλούρες για κόψιμο, συνεπώς τα "ηυρέματα" θα είναι δύο, άρα και τα ειδικά δώρα θα είναι δύο, για εκείνους εκ του εκκλησιάσματος που θα εύρουν τα σχετικά νομίσματα. Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η Κουλούρα κόβεται κατ' έτος, για να τιμηθούν ιδιαιτέρως οι Ιεροψάλτες και οι βοηθοί ιεροψαλτών της Ενορίας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: