e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

"Ορθοδοξία εν κινήσει". Ημέρα προσευχής και αντάμωμα φιλίας Νέων και Κληρικών στο προάστιο Korterberg των Βρυξελλών








Με τον τίτλο "Ορθοδοξία εν κινήσει" πραγματοποιήθηκε λίγο έξω από τις Βρυξέλλες η τρίτη κατά σειρά ημερίδα του ιερού κλήρου και των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, την Δευτέρα 1η Μαΐου 2017. 
 Σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στο προάστιο Korterberg των Βρυξελλών, σε ένα παλαιό Αββαείο της περιοχής, κληρικοί και νέοι, ηλικίας 15 έως 35 ετών, είχαν την ευκαιρία της συναναστροφής και της συνομιλίας με θέμα την Ορθόδοξη παράδοση.
 Η ημερίδα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλαν δύο χοροί σε διάφορες γλώσσες, απαρτιζόμενοι ο εκ δεξιών από νέους και ο εξ αριστερών από κληρικούς της Μητροπόλεως. 
 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γραμματέας της Επιτροπής Νεότητος της Μητροπόλεως Βελγίου, π. Κυπριανός Popescu, ο οποίος έκανε μια μικρή εισαγωγή στο θέμα της ημερίδας.
 Ακολούθησε καφές και ένας περίπατος στο άλσος του περιβάλλοντος χώρου, ενώ το μεσημέρι οι συμμετέχοντες γευμάτισαν μαζί, δραστηριότητες που χάρισαν ευκαιρία συναναστροφής και περαιτέρω γνωριμίας των νέων του Benelux.
 Μετά το γεύμα οι νέοι χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας ανάλογα με τη γλώσσα του καθενός όπου συζητήθηκε, με επικεφαλής ορισμένους κληρικούς η σημασία που έχει το θέμα της ημερίδας ''Ορθοδοξία εν Κινήσει'' για ένα νέο του σήμερα. Υπήρξε γόνιμος διάλογος και ενδιαφέρουσες απόψεις για τον ρόλο που μπορεί η Ορθοδοξία να παίξει στο σύγχρονο γίγνεσθαι, για το ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια ιδέα δίχως νόημα, ένα ακόμα φιλοσοφικό ρεύμα, ένας χώρος μουσειακός και στάσιμος στο παρελθόν, αλλά μια ζώσα παράδοση που έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στον κόσμο.
 Οι κληρικοί της Μητροπόλεως υπό τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα έκαναν τη δική τους ομάδα εργασίας όπου συζητήθηκαν διαφορά θέματα που αφορούν την ποιμαντική μέριμνα των Ενοριών, ιδιαιτέρως όμως το σπουδαίο κομμάτι της ποιμαντικής των νέων ανθρώπων.
 Στο τέλος έγινε μια γενική ανασκόπηση των όσων ειπώθηκαν στις ομάδες εργασίας και ένα γενικό συμπέρασμα της ημερίδας, όπου ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς και τους νέους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του για αυτήν την τρίτη Ημερήσια Συνάντηση καθώς και τους κληρικούς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Νεότητας και φρόντισαν για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. 
 Τέλος οι νέοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη καθιερωμένη τριήμερη Συνάντηση που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στην περιοχή της Λουβαίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: