e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφίλου, στην πατρογονική γειτονιά του, τον Άμμο της Ζακύνθου


Κάθε 24η Ιουλίου η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου τιμά την μνήμη του 18χρονου Νεομάρτυρος Θεοφίλου (Μαραμπελιώτη) του Ζακυνθίου, στην πατρογονική γειτονιά του, τον Άμμο πόλεως, μάλιστα δε στον περίφημο Ναό της Πεφανερωμένης, όπου από ετών έχει ιστορηθεί καλαίσθητη Εικόνα Του κι έκτοτε τελείται μεγαλοπρεπής εορτή κατ' έτος. 
     Έτσι κι εφέτος (σήμερα, 24.7.2018), της σχετικής Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος ομίλησε απ' άμβωνος, υποδεικνύοντας τον τιμώμενο ανδρείο Νεομάρτυρα του νησιού μας ως άριστο παράδειγμα μαρτυρίας Χριστού! 
     Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την εορτή εισηγήθηκε και καθιέρωσε πριν από λίγα χρόνια ο προΕφημέριος της ανωτέρω Ενορίας, Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης (σήμερα Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και αξιοχρέως συνεχίζει ο σημερινός Εφημέριος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης!






















































1 σχόλιο:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .