e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτοί οι Ρώσοι είναι σαν τις μπάμπουσκες

Σχολιάζει ο π. Ιάσων Κεσέν


Αυτοί οι Ρώσοι είναι σαν τις μπάμπουσκες. Όταν ανοίγουν το στόμα τους δε ξέρεις τι θα βγει από μέσα που θα σε ταράξει. Βγήκε τώρα ο σύμβουλος του Πούτιν και είπε ότι καλύτερα θα ήταν το Άγιον Όρος να 'τανε αυτόνομο κράτος, να μην ανήκει δηλαδή στην ελληνική επικράτεια όπως συμβαίνει δηλαδή τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια. 

Μα και τότε που εντάχθηκε στην Ελλάδα, αυτό δεν καλάρεσε στους Ρώσους. Όπου μπορούσανε βάζανε το δαχτυλάκι τους. Σύστησαν τότε, εκείνα τα χρόνια μια οργάνωση που 'χε στόχο την σλαβοποίηση των ορθόδοξων προσκυνημάτων, είτε μιλάμε για τ' Αγιονόρος, είτε για τα Πανάγια Προσκυνήματα της Παλαιστίνης. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, κοιτάνε να επιβληθούν κοσμικώ τω τρόπω: "εμείς έχουμε τα πολλά λεφτά, εμείς πρέπει να 'χουμε το πάνω χέρι"! 

Εμ, στην Εκκλησία τα πράγματα δε λειτουργούνε έτσι. Ήθελα να 'ξερα, μετά από χίλια τόσα χρόνια Ορθοδοξίας, αυτοί οι Ρώσοι, που δηλώνουν "προασπιστές της πίστεως", δεν απέκτησαν εκκλησιαστικό φρόνημα; 

Ας κρατήσουνε τις μπάμπουσκες για τον εαυτό τους και τ' Άγιον Όρος στην Ελλάδα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: