e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Επίσκεψη του Πρέσβεως της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Α. Φρυγανά στη Μητρόπολη Σουηδίας


Η πρώτη συνάντησή μου με το νέο Πρέσβυ της Ελλάδος στη Σουηδία, Εξοχ. κ. Ανδρέα Φρυγανά, πραγματοποιήθηκε την επομένη της άφιξής του στη Στοκχόλμη και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 στο γραφείο μου, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Ο κ. Πρέσβυς προσκύνησε στο ναό και στη συνέχεια τον οδήγησα στη μικρή τραπεζαρία, όπου ομάδα εθελοντών του ναού είχαν ετοιμάσει νηστίσιμο γεύμα, η δε Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών, κ. Φωτεινή Μπατσέλα, προσέφερε τούρτα προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη.

Στο γεύμα συμμετείχαν και οι δύο νέοι εφημέριοι του ναού, ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Παναγιώτης Κωστούλας και ο Αιδ. Οικονόμος κ. Άγγελος Σπυρόπουλος.

Μετά το προσφερθέν γεύμα και τα καθιερωμένα γλυκίσματα, πραγματοποιήθηκε κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πρέσβυ στο χώρο που θα φιλοξενηθεί το υπό κατασκευή Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Εν πρώτοις, διεβίβασα στον κ. Φρυγανά τα συγχαρητήρια και τις ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για το νέο του διορισμό και τον ενημέρωσα σχετικώς με την επερχόμενη Πατριαρχική Επίσκεψη του Παναγιωτάτου στα τέλη Σεπτεμβρίου ε.ε..

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών, προσέφερα δε στον κ. Πρέσβυ τις τέσσερις εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και τις τρεις μελέτες μου για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως.

Εκ μέρους του ιερού κλήρου και του ποιμνίου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στη Σκανδιναυΐα, ευχόμαστε τα άριστα στον κ. Πρέσβυ και κάθε επιτυχία στη νέα του αποστολή. Η ελαχιστότης μου και η τοπική μας Εκκλησία καθόλη θα συμπαρασταθεί ολοψύχως στο έργο του.

+ Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας








Δεν υπάρχουν σχόλια: