e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Εσπερίζοντας τιμάμε τον Άι Νικόλα τον Περαστό στα Μετόχια Μπανάτου


Κάθε χρόνο, στις 10 Μαΐου, η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου αναθυμάται ευχαριστιακά-λειτουργικά την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από το νησί μας, κατά το μακρό ταξίδι Του απο τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας (1087). 

Εμείς, εδώ στο Μπανάτο, συναζόμαστε ως Ενορία στο γραφικό εκκλησάκι του Άι Νικόλα της Οικογένειας Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, στην περιοχή Καρκαναίικα ή Μετόχια, απέναντι σχεδόν στη γνωστή ταβέρνα "Πλάτανος". Το εκκλησάκι, πνιγμένο στα αμπέλια και στα μύρα του Μαγιού αναμένει τους πιστούς της περιοχής αυτής και άλλους από διάφορα χωριά, ώστε να τους αγκαλιάσει αναστάσιμα, κατά την αυριανή θεία Λειτουργία, με Αρτοκλασία και ύστερα τα καθιερωμένα κεράσματα στο σπίτι της κτητόρισσας Οικογένειας. 

Εσπερίζοντας απόψε, λοιπόν, ευπρεπίσαμε τον χώρο και αύριο πλέον, όσοι πιστοί προσέλθετε!






















Δεν υπάρχουν σχόλια: