e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Επιχείρηση εμπλοκής Οικoυμενικού Πατριαρχείου στο πραξικόπημα 2016 ενόψει Πομπέο


«Ιδού το (ποινικό) μητρώο του πατριαρχείου Φαναρίου με το οποίο θα συναντηθεί ο Πομπέο», αναφέρει η Αϊντινλίκ

Σε μία νέα επιχείρηση εμπλοκής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πραξικόπημα το 2016 επιδίδεται σήμερα ο εθνικιστικός Τύπος στην Τουρκία, σε μία νέα έκφανση της ενόχλησής του για την επίσκεψη Πομπέο στο Φανάρι. Πρωτοσέλιδο στην αντιπολιτευόμενη/εθνικιστική εφημερίδα «Αϊντινλίκ» με τίτλο «Ιδού οι δεσμός του Πατριαρχείου με τη FETÖ» και υπότιτλο «Έστειλαν ενημερωτικό σημείωμα λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουνίου», αναφέρει πως σε αλληλογραφία μεταξύ του επισκόπου Αμερικής, Αλέξανδρου Καρλούτσου, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Φαναρίου και του διευθύνοντα του προγράμματος Rumi Forum, Ρασίτ Τελμπίσογλου, καταβάλλεται προσπάθεια απενοχοποίησης του FETÖ και στοχοποίησης του προέδρου Ερντογάν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Rumi Forum αποτελεί από τις πιο σημαντικές δομές του FETÖ στις ΗΠΑ –με κέντρο την Ουάσιγκτον- και ο διευθύνων του προγράμματος του είναι ο Ρασίτ Τελμπίσογλου. Από την άλλη, ο Αλέξανδρος Καρλούτσος, από τα πιο σημαντικά ονόματα της Αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ, είναι και έμπιστος του Βαρθολομαίου.

Στη μεταξύ τους αλληλογραφία, που ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε η εφημερίδα, ο Τελμπίσογλου στις 16 Ιουλίου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενημερώνει σχετικά τον Καρλούτσο και επιχειρεί να απενοχοποιήσει την FETÖ και με «όχημα» τον Καρλούτσο να απευθυνθεί και σε άλλους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Το σημείωμα αναφέρει πως «πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εικάζεται πως δεν βρίσκεται το κίνημα Γκιουλέν» και πως «ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον Γκιουλέν ως αποδιοπομπαίο τράγο και ξεκινά κυνήγι μαγισσών».

Στο δημοσίευμα παρατίθεται και η σχετική επιστολή με τους παραλήπτες

Πηγή: ethnos.gr, 16.11.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: