e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοχρονιά 2021


Φθάσαμε στο τέλος μιας ακόμη χρονιάς. Θα πάρει και αυτή την θέση της στην Ιστορία, μαζί με τις υπόλοιπες.

Η πανδημία του κορωνοϊού, που περάσαμε αυτήν την χρονιά, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της. Αποκάλυψε χαρακτήρες ανθρώπων και συμπεριφορές, που με μεγάλη επιμέλεια κρύβαμε στις σχέσεις μας με τον συνάνθρωπο.

Σύγχυση και διχασμός κυριάρχησαν στις σχέσεις μας. Οι φωνές της λογικής «πνίγονταν» μέσα στην ομίχλη του πανικού, που επικρατούσε.

Το νέο έτος 2021, που ανατέλλει, ας γίνει αφορμή και αφετηρία μιας νέας προσπάθειας, να δούμε τον πλησίον ως φίλο και αδελφό και όχι σαν αντίπαλο, ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.

Ευχή μας είναι η επιθυμία για ενότητα και υγεία ψυχής και σώματος να γίνει σκοπός όλων.

Μέσα από την πνευματική «ομίχλη», που επικράτησε στις ψυχές μας το παρελθόν έτος, το νέο έτος 2021 να φέρει την πνευματική «λιακάδα», που όλοι αναζητούμε, και να φωτίσει την ζωή μας.

Καλή χρονιά και ευλογημένη!

+ αρχ. Βαρθολομαίος

Καθηγούμενος Ι. Μ. του Εσφιγμένου


Δεν υπάρχουν σχόλια: