e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η τελευταία διαδικτυακή ομιλία (7.12.2020) του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ (+29.12.2020)


Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, ο οποίος μετέστη προς Κύριον σήμερα τα χαράματα, 29.12.2020, χτυπημένος από τον φονευτή Κορονοϊό, κατά την μακρά αυτή περίοδο της Καραντίνας και των πολλών απαγορεύσεων, έκανε διαδικτυακές ομιλίες προς τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του (και όχι μόνο), μέσω των οποίων γινόταν εν ημέραις Πανδημίας η -κατά το δυνατόν- κοινωνία των προσώπων και η επικοινωνία πνευματικού πατρός και τέκνων. 

Η τελευταία ιντερνετική μετάδοση του προγράμματος "Σύναξη Νέων" έγινε το βράδυ της Δευτέρας, 7ης Δεκεμβρίου 2020, ο δε Μητροπολίτης ομίλησε περί της Θείας Λειτουργίας μες από το έργο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Ο μακαριστός διακρινόταν για το ταπεινό φρόνημα τόσο κατά την καθημερινότητα της βιοτής, όσο και της διδαχής του. 

Ήταν η τελευταία φορά. Στη συνέχεια ασθένησε, μπήκε στο νοσοκομείο, στην εντατική, στα δώματα πλέον του Ουρανού... Δεν έχουμε λόγια, μόνον ευχή υπέρ αναπαύσεώς του και προσευχή υπέρ απαλλαγής πάντων και πασών από της χειροπιαστής απειλής εκ του Covid-12.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: