e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας τίμησε ευχαριστιακώς τον Άγιο Νικόλαο [video-photos]


Στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προέστη Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ναό του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού (Mykola Prytyska), στην περιοχή Podilskyi της πρωτεύουσας Κιέβου, συνεπικουρούμενος λειτουργικώς από τον Αρχιεπίσκοπο Oleksandr Boguslavsky, τον Αρχιεπίσκοπο Agapit του Vyshhorod, τον Προϊστάμενο του Ναού, τον π. Oleh Malanyak - καθηγητή στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου και άλλους προσκεκλημένους κληρικούς.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αργότερα ανέπεμψε ειδική δέηση - πανουκρανική προσευχή για τον τερματισμό της καταστροφικής πληγής εκ του Covid-19. Η επίσημη αυτή σύναξη ολοκληρώθηκε με προσευχή προς τον Άγιο Νικόλαο, μετά την οποία ο Προκαθήμενος συνεχάρη τον Προϊστάμενο και την εκκλησιαστική Κοινότητα. Τέλος επέδωσε στα παιδάκια έντυπα, γλυκά και άλλα δώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ:
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: