e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Γνωριμία με τον μακαριστό π. Αυγουστίνο Μύρου (+28.12.2020), θύμα του Covid-19 [video]


Μες από το χάος του διαδικτύου ερανιζόμαστε σήμερα τρία βίντεο, προερχόμενα από τον τηλεοπτικό σταθμό West Channel της Δυτικής Μακεδονίας και αφορούν στην προσωπικότητα και το έργο ενός διαπρεπούς Αρχιμανδρίτου, του π. Αυγουστίνου Μύρου, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος, λίγο προτού δύσει το 2020, στις 28 Δεκεμβρίου, έχασε τη μάχη με τη φονική πληγή του καιρού μας, τον Κορονοϊό και ήδη βρίσκεται στην εν ουρανοίς πραγματικότητα.

Στο πρώτο βίντεο, ο μακαριστός κληρικός, στις 25 Μαΐου 2020, αμέσως μετά το άνοιγμα των Ναών, άμα τη λήξει της πρώτης Καραντίνας της πατρίδας μας έναντι του Ιού, μιλά στο δελτίο ειδήσεων της ανωτέρω Τηλεόρασης για το άνοιγμα αυτό, καταθέτοντας την άποψη ότι δεν έπρεπε καν να κλείσουν. Επιρρίπτει μάλιστα την ευθύνη τόσο στην Κυβέρνηση που επέβαλε το κλείσιμο, όσο και στην διοικούσα Εκκλησία που το ανέχτηκε αδιαμαρτύρητα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Στο δεύτερο βίντεο της ίδιας εκπομπής, επτά μήνες αργότερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2020, τεθλιμμένοι οι συντελεστές του σταθμού αναγγέλλουν προς τους τηλεθεατές τους την εκδημία του π. Αυγουστίνου, νικημένου από τον Κορονοϊό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Στο τρίτο βίντεο, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός, το καλοκαίρι του 2014, πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στο Μοναστήρι - Ησυχαστήριο του π. Αυγουστίνου, το οποίο, επ' ονόματι του Αγίου Νεκταρίου, ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τον κατά σάρκα πατέρα του, ιερέα Γεώργιο, στο μικρό γενέθλιο χωριό τους, το γραφικό Παλαιογράτσανο της Κοζάνης. Μες από αυτό το βίντεο επιχειρούμε ως "Νυχθημερόν" να γνωρίσουμε στους αναγνώστες και θεατές μας τον βίο και την πολιτεία τού μεταστάντος τόσο πρόωρα Ιεροκήρυκος, ιδιαίτερα κοσμαγάπητου στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Αιωνία η μνήμη του!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: