e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κοινή επίσκεψη των Δημάρχων κ.κ. Μπακογιάννη και İmamoğlu στο Οικουμενικό Πατριαρχείο [photos]

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Κοινή επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, οι δήμαρχοι Αθηναίων και του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως, Εντιμ. κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Ekrem İmamoğlu.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου τους κυρίους Δημάρχους, οι οποίοι συνοδεύονταν από συνεργάτες τους, υποδέχθηκε ο Πρωτοσυγκελλεύων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσυγκελλεύων, τους συνόδευσε στο Ευγενίδειο Μέγαρο, όπου τους ανέμενε και τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την από κοινού επίσκεψη των επικεφαλής των δύο ιστορικών πόλεων στο Κέντρο της Ορθοδοξίας.

Κατά την επακολουθήσασα συνάντησή τους, ο Παναγιώτατος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της ανάπτυξης στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων προς όφελος όχι μόνον των πολιτών τους, αλλά γενικότερα των λαών της Ελλάδος και της Τουρκίας, και υπενθύμισε την αντίστοιχη επίσκεψη στο Φανάρι, που πραγματοποίησαν, το 1988, οι προκάτοχοί τους, δήμαρχοι Μιλτιάδης Έβερτ και Bedrettin Dalan. Επίσης, αναφέρθηκε και στις πολύ καλές σχέσεις που ανέπτυξε επί της Δημαρχίας του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον τότε Δήμαρχο της Πόλεως και νυν Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

"Ευχόμεθα εν πάση περιπτώσει οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, των δύο χωρών και των δύο λαών, να καλλιεργούνται και να προοδεύουν επ' αγαθώ αμφοτέρων των πλευρών", σημείωσε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: "Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών, γέφυρα φιλίας, ειρήνης, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών".

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, παρέστησαν οι Σεβ. Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αυστραλίας κ. Μακάριος και Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, ο Εντιμολ. Άρχων κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α' Πατριαρχικού Γραφείου, καθώς και οι συνεργάτες των κυρίων Δημάρχων.

Μετά το πέρας της κατ΄ ιδίαν συναντήσεώς τους, ο Παναγιώτατος αποχαιρέτησε τους δύο Δημάρχους στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου.

Ακολούθως ο κ. Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του προσκύνησαν στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Πρωτοσυγκελλεύων κ. Θεόδωρος τους ενημέρωσε για την ιστορία του, καθώς και για τα ιερά λείψανα και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.














Δεν υπάρχουν σχόλια: