e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του Μαξίμου Ε΄

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την εορτή του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, καθώς και τη συμπλήρωση, κατά την 1η Ιανουαρίου, 50 ετών από την εκδημία του προκατόχου του Μαξίμου Ε’, μετέβη την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, στην Ι. Μονή Βαλουκλή, όπου πρό του τάφου του αοιδίμου Πατριάρχου έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής αυτού. 

Ο Παναγιώτατος προσευχήθηκε και για τους ομωνύμους αειμνήστους αρχιερείς του Θρόνου Λαοδικείας, Σάρδεων, Σταυρουπόλεως, Σερρών και Νιγρίτης, πρ. Πιττσβούργου και Ευμενείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: