e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Μνημόσυνα μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδώρου Nankyama (1924-1997) στην Καμπάλα της Ουγκάντας [video-photos]


Στις 17 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος μνημόνευσε αρχιερατικώς τον μακαριστό Μητροπολίτη Καμπάλας Θεόδωρο Nankyama, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον στις 17 Ιανουαρίου 1997. Έτσι, ο νέος Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Καμπάλας, 25 χρόνια μετά, με Επιμνημόσυνες Δεήσεις, τόσο στον τάφο, όσο και στον ναό, τίμησε -δεόντως και καθηκόντως- τον προκάτοχό του, έναν αξιομνημόνευτον Ιεράρχη αυτόχθονα, αφιερωμένο διά βίου στην ιεραποστολή του πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Ο νεοεκλεγείς, εξάλλου, Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος, με την άδεια του επιχωρίου Μητροπολίτου Καμπάλας, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Αντωνίου Monde, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία μνημόνευσε και αυτός τον αοίδιμο Μητροπολίτη Θεόδωρο Nankyama, όπως και τον Ιερέα Αντώνιο Mukiibi, πρώτο Εφημέριο της Ενορίας Monde.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ:



Ο Μητροπολίτης Θεόδωρος Ναγκιάμα γεννήθηκε στο Τουεγιάνζε Μπουλυμέζι της Ουγκάντας στις 3 Μαρτίου 1924. Στις 22 Δεκεμβρίου 1972 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ναυκράτιδος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως. Το 1992 εξελέγη τιτουλάριος Επίσκοπος Ουγκάντας. Στις 28 Νοεμβρίου 1994 εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας. Εκοιμήθη στις 17 Ιανουαρίου 1997.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: