e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Στέφανος στον Εσπερινό των Ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου [video-photos]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στην Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου (11 Ιουνίου), ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά Του.

Η Ακολουθία του Αγίου προψάλλεται λόγω του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Πελαγονίας κ. Πέτρο, Δίβρης και Κιτσαβίδος (Κιτσέβου) κ. Τιμόθεο, τους Θεοφιλ. Επισκόπους Ηρακλείας Λιγκίστης κ. Κλήμη και Αντανίας κ. Παρθένιο.

Επίσης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κύπρου και πολλοί αρχιερείς, κληρικοί και πιστοί από το εξωτερικό.

Ο Πατριάρχης χειροθέτησε τον Καθηγητή κ. Αναστάσιο Ωρολογά στο οφφίκιο του Άρχοντος Ασηκρήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΑ 

Φωτογραφίες: π. Σεραφείμ Κονίδης: 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: