e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Το Γενέθλιο της Παναγίας 2022 υπό τον Κιέβου Επιφάνιο [video-photos]

Ανήμερα της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου με το ιουλιανό ημερολόγιο, 21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Κιέβου.

Ο Μητροπολίτης Cherkassy και Chigyryn Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Pereyaslav και Vishnevsky Αλέξανδρος, ο Επίσκοπος Luhansk και Starobil Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Volodymyr-Volyn Ματθαίος, κληρικοί του καθεδρικού ναού και προσκεκλημένοι κληρικοί συλλειτούργησαν με τον επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εκκλησιάστηκαν, ο Ihor Lysov, ο επικεφαλής του ενοριακού συμβουλίου του καθεδρικού ναού, ο Ihor Hordiychuk, ο Ήρωας της Ουκρανίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος ομίλησε απ' άμβωνος, προσθέτοντας ειδική παράκληση στον Κύριο για την πατρίδα που κινδυνεύει.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Προκαθήμενος συνεχάρη την κοινότητα για την εορτή και τίμησε τους Ουκρανούς αθλητές και προπονητές των εθνικών ομάδων καταδύσεων και συγχρονισμένης κολύμβησης με εκκλησιαστικά βραβεία.

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος και ο ιδρυτής του καθεδρικού ναού Ihor Lysov ευχαρίστησαν τον Προκαθήμενο για την αρχιερατική επίσκεψη και του απένειμαν μια εικόνα με απότμημα των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, μαζί με ένα αναμνηστικό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε κοινή δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριωτάτου Βλαδιμήρου (Sabodan) μπροστά στο μνημείο προς τιμήν του.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: